• Biodanza -
  en metod att med hjälp av rörelser och musik hålla om individer för att få dem att blomstra tillsammans - var och en på sitt unika sätt.
 • Livets dans -
  återupptäck den naturliga glädjen du kände som barn.
 • Intimitet och expressivitet
  Öka din förmåga att känna av inåt och uttrycka utåt.
 • Uttryck är frihet!
  Vi fostras till anpassning och att vara till lags.
 • Glädje och gemenskap
  Vill du uppleva glädje tillsammans med andra?
 • Kommunikation
  Vi är en kommunicerande varelse som vill leva i relation med andra
 • Att se och bli sedd
  Alla drömmer om att bli sedda - gåvan är att också se!

Återupptäck livets glädje genom Biodanza!

Vill du förbättra din hälsa? Vill du bygga bättre relation med dig själv och till andra? Vill du njuta mer av livet och uppleva mer glädje och mening? Gillar du rörelse och musik? Då ska du pröva Biodanza – livets dans!

Återkoppling från gruppen i Uppsala. Kom och upplev du också.

Återkoppling från gruppen i Uppsala. Kom och upplev du också.

Fira Internationella kvinnodagen med Biodanza lördagen 7 mars

Hon, hen och han bjuds in till en dag med kvinnors möjligheter i centrum.

Kom och fira Internationella kvinnodagen – upptäck, utforska och upplev kvinnors möjligheter, styrkor och förmågor tillsammans med andra, med hjälp av musik och rörelser.

Var? Kvarterslokalen Vackra Birgers väg 49, Gottsunda, Uppsala
När? Lördagen 7 mars, kl. 13.00 – 18.00.
Pris? 400 kronor.
Betalning? Betala till BG 5636-1249, Swisha 0739-469 529, betala kontant eller mot faktura.
Hur? Vi kommer att dansa två danspass, med en paus emellan då vi tillsammans dukar upp ett knytbord av det som vi vill dela med andra. Så tag med dig något du vill bjuda på. Klä dig i bekväma kläder, gärna i lagar på lager och tag med en vattenflaska. Carina Cedermark, Gunilla Janmark Veldhuis och Pamela Figueroa, alla utbildade Biodanzafaciliterare, kommer att leda dansen.
Anmälan: Anmäl dig via mail till gunilla@frigorlivskraften.nu eller ring/sms:a till 0739 469 529. Ange namn, antal deltagare och e-postadress och telefonnummer.

Vi ser fram emot en spännande och betydelsefull dag där kvinnans möjligheter och förmågor är i centrum. Hon, hen och han är välkomna.

Varmt välkommen!

Veckogrupp

Biodanza är dans och rörelse där vi successivt, genom regelbunden dans, tränar och utvecklar vår förmåga att leva. Det innebär att du är med i en grupp, där förtroende, tillit och stöd skapas på ett sätt så att utveckling möjliggörs. Metoden bygger på stor respekt för individens fysiska förmåga. Alla kan delta. Biodanza kommer från Sydamerika och skapades av Rolando Toro på 1960-talet.

I Uppsala dansar vi på måndagar. Har du ingen tidigare erfarenhet av Biodanza kan du kontakta mig innan du kommer. Maila mig på gunilla@frigorlivskraften.nu eller ring 0739 469 529.

Var? Ekeby medicinska fotvård, Ekeby bruk ingång 2H, en trappa upp, Uppsala
När? Måndagar kl 18.30-20.30. Vårterminen startar 13 januari. Vi dansar tom 8 juni. Uppehåll vecka 15 och 16 (6 och 13 april).
Pris? Du som inte dansat tidigare betalar 100 kronor vid första tillfället. De som är med i gruppen betalar 3300 kr/termin. Avgiften kan delas upp på två eller tre betalningstillfällen.
Betalning? Betala till BG 5636-1249, Swisha, betala kontant eller mot faktura.
Hur? Gunilla Janmark Veldhuis, utbildad Biodanzafaciliterare leder passen.
Anmälan: Anmäl dig via mail till gunilla@frigorlivskraften.nu eller ring/sms:a till 0739 469 529.

Läs gärna här nedan om Biodanzasessionen.

Varmt välkomna!

Bildaannons 60x30 mm_högupplöst_0

Vad är Biodanza?

En kort film som beskriver Biodanza:

En annan fin film som också presenterar Biodanza:

Biodanza i media

Biodanza är nytt i Sverige och Tara  har hängt med. De skriver ”Biodanza – en ny träningsform för kropp och själ som stärker vår förmåga att leva livet och väcker vår glädje och förmåga att njuta av livet”. Läs här: Biodanza TARA 2014. I Norge är Biodanza större än i Sverige och tidningen Bedre hälsa har gjort ett välformulerat reportage om Biodanzas läkande förmåga. Läs här: Biodanza Bedre hälsa.

Biodanzasessionen

SAMLING. Varje session inleds med en samling, där temat för sessionen presenteras. Det är också ett tillfälle för deltagarna att dela med sig av upplevelser, tankar och frågor.

KLÄDER. Välj bekväma kläder, gärna med ett lager som du kan ta av dig om du blir varm. Vissa väljer att dansa i träningskläder, andra i mjukiskläder, vissa i klänning eller kjol, andra i byxor. Klä dig bekvämt i kläder som du trivs i.

VATTENFLASKA. En vattenflaska är bra att ha med sig, om du blir törstig.

SESSIONEN. Biodanzasessionen består av olika övningar som Biodanzaläraren förklarar och demonstreras vartefter. Varje övning utförs till musik. Alla övningarna tillsammans utgör sessionen. Det är som en upplevelse av livet och kallas vivencia. I början är övningarna mer aktiva för att sedan bli lugnare. Var och en utför övningarna utifrån hur de vill.

EFTER SESSIONEN. Efter sessionen väljer var och en hur mycket de vi prata. Vissa vill vila lite, kanske med stängda ögon, medan andra vill prata. Känn efter vad du vill och välj hur du vill interagera med de andra. Försök känna av och respektera vad de övriga vill.

Friskvårdskuponger

Jag samarbetar också med Actiway för dig som har förmånen att ha friskvård genom jobbet.