• Biodanza -
  en metod att med hjälp av rörelser och musik hålla om individer för att få dem att blomstra tillsammans - var och en på sitt unika sätt.
 • Livets dans -
  återupptäck den naturliga glädjen du kände som barn.
 • Intimitet och expressivitet
  Öka din förmåga att känna av inåt och uttrycka utåt.
 • Uttryck är frihet!
  Vi fostras till anpassning och att vara till lags.
 • Glädje och gemenskap
  Vill du uppleva glädje tillsammans med andra?
 • Kommunikation
  Vi är en kommunicerande varelse som vill leva i relation med andra
 • Att se och bli sedd
  Alla drömmer om att bli sedda - gåvan är att också se!

Återupptäck livets glädje genom Biodanza!

Vill du förbättra din hälsa? Vill du bygga bättre relation med dig själv och till andra? Vill du njuta mer av livet och uppleva mer glädje och mening? Gillar du rörelse och musik? Då ska du pröva Biodanza – livets dans!

Återkoppling från gruppen i Uppsala. Kom och upplev du också.

Återkoppling från gruppen i Uppsala. Kom och upplev du också.

Veckogrupp via zoom

Veckogruppen är pausad tillsvidare. Förutsättningarna för att genomföra Biodanza finns inte under pandemin. Jag återkommer när förutsättningarna förändrats.

KulturNatten 2020

Någon gång i mars fann jag en blogg, som gav en djupare förklaring till vad coronaviruset vill lära oss människor. Bloggen var skriven av Jeff Vander Clute och den gav mig en förståelse som hjälper mig att förhålla mig till allt det märkliga som pandemin medför. Hans text har inspirerat mig att skapa denna workshop. Temat på workshopen är Workshopen är ”Message from the coronavirus” och det är en möjlighet att fira livet tillsammans med andra, även om vi inte är fysiskt nära.

VAR? https://zoom.us/j/97017766735. Du kan logga in på zoom.us och ange mötes ID 97017766735.
NÄR? Lördagen 12 september kl. 14.45 – 16.15. Kom i tid, tack.
OBS! Workshopen kommer att hållas på engelska om behov finns.
HUR? Du loggar in på datorn via länken eller direkt på zoom mötesID 97017766735.  Koppla gärna in en extra högtalare. Jag leder workshopen och vi dansar och rör oss tillsammans.

Arrangemanget är ett samarbete mellan Gunilla Janmark Coaching, Akademihotellet och studieförbundet Bilda.

 

Bildaannons 60x30 mm_högupplöst_0

Vad är Biodanza?

En kort film som beskriver Biodanza:

En annan fin film som också presenterar Biodanza:

Biodanza i media

Biodanza är nytt i Sverige och Tara  har hängt med. De skriver ”Biodanza – en ny träningsform för kropp och själ som stärker vår förmåga att leva livet och väcker vår glädje och förmåga att njuta av livet”. Läs här: Biodanza TARA 2014. I Norge är Biodanza större än i Sverige och tidningen Bedre hälsa har gjort ett välformulerat reportage om Biodanzas läkande förmåga. Läs här: Biodanza Bedre hälsa.

Biodanzasessionen

SAMLING. Varje session inleds med en samling, där temat för sessionen presenteras. Det är också ett tillfälle för deltagarna att dela med sig av upplevelser, tankar och frågor.

KLÄDER. Välj bekväma kläder, gärna med ett lager som du kan ta av dig om du blir varm. Vissa väljer att dansa i träningskläder, andra i mjukiskläder, vissa i klänning eller kjol, andra i byxor. Klä dig bekvämt i kläder som du trivs i.

VATTENFLASKA. En vattenflaska är bra att ha med sig, om du blir törstig.

SESSIONEN. Biodanzasessionen består av olika övningar som Biodanzaläraren förklarar och demonstreras vartefter. Varje övning utförs till musik. Alla övningarna tillsammans utgör sessionen. Det är som en upplevelse av livet och kallas vivencia. I början är övningarna mer aktiva för att sedan bli lugnare. Var och en utför övningarna utifrån hur de vill.

EFTER SESSIONEN. Efter sessionen väljer var och en hur mycket de vi prata. Vissa vill vila lite, kanske med stängda ögon, medan andra vill prata. Känn efter vad du vill och välj hur du vill interagera med de andra. Försök känna av och respektera vad de övriga vill.

Friskvårdskuponger

Jag samarbetar också med Actiway för dig som har förmånen att ha friskvård genom jobbet.