• Biodanza -
  en metod att med hjälp av rörelser och musik hålla om individer för att få dem att blomstra tillsammans - var och en på sitt unika sätt.
 • Livets dans -
  återupptäck den naturliga glädjen du kände som barn.
 • Intimitet och expressivitet
  Öka din förmåga att känna av inåt och uttrycka utåt.
 • Uttryck är frihet!
  Vi fostras till anpassning och att vara till lags.
 • Glädje och gemenskap
  Vill du uppleva glädje tillsammans med andra?
 • Kommunikation
  Vi är en kommunicerande varelse som vill leva i relation med andra
 • Att se och bli sedd
  Alla drömmer om att bli sedda - gåvan är att också se!

Återupptäck livets glädje genom Biodanza!

Vill du förbättra din hälsa? Vill du bygga bättre relation med dig själv och till andra? Vill du njuta mer av livet och uppleva mer glädje och mening? Gillar du rörelse och musik? Då ska du pröva Biodanza – livets dans!

Återkoppling från gruppen i Uppsala. Kom och upplev du också.

Återkoppling från gruppen i Uppsala. Kom och upplev du också.

Veckogrupp 

Det är med stor glädje jag berättar att jag, tillsammans med Carina Cedermark, kommer starta en Biodanzagrupp på måndagar. Följande gäller:

VAR? Café Mumrik, Kungsgatan 61, Uppsala
NÄR? Måndagkvällar 18.00 – 20.00. Start 12 september.
KOSTNAD? 1400 kronor för 7 måndagar. Till och med 24 oktober. Det går att ansluta vartefter.
ANMÄLAN? Skicka ett mail till Gunilla alternativt använd kontaktformuläret.

Nu kan vi äntligen träffas, mötas och dansa tillsammans igen. Carina och jag hoppas på att kunna bygga en stor grupp. Tag med vänner, grannas, släkt och andra bekanta. Kom och upplev gemenskap, glädje, samhörighet, träna din kommunikation och väck din livskraft.

Dansen ges i samarbete med Nykterhetsrörelsens Bildningsverksamhet

Varmt välkommen!

KulturNatten 2022

I år kommer vi att kunna dansa tillsammans igen på kulturnatten. Jag kommer ge två sessioner tillsammans med Carina Cedermark. Den ena sessionen är för barn och vuxna och den andra sessionen är för vuxna. Jag ser fram emot att vi ses.

RÖRELSE FÖR STOR OCH LITEN
VAR? Clasonsalen på Akademihotellet, Övre Slottsgatan 5, Uppsala.
NÄR? Lördagen 10 september kl. 14.00 – 15.00. Kom i tid, tack.
HUR? Carina och jag, Gunilla, leder gruppen guidar oss genom musik och rörelse.  OBS! Workshopen kommer att hållas på engelska om behov finns.

PROVA BIODANZA
VAR?
Clasonsalen på Akademihotellet, Övre Slottsgatan 5, Uppsala.
NÄR?
Lördagen 10 september kl. 14.00 – 15.00. Kom i tid, tack.
HUR?
Carina och jag, Gunilla, leder gruppen guidar oss genom musik och rörelse.  OBS! Workshopen kommer att hållas på engelska om behov finns. Inga danssteg lärs ut. Inga förkunskaper kräva. Välkommen med ett öppet sinne.

Arrangemanget är ett samarbete mellan Gunilla Janmark Coaching och Akademihotellet.

Vad är Biodanza?

En kort film som beskriver Biodanza:

En annan fin film som också presenterar Biodanza:

Biodanza i media

Biodanza är nytt i Sverige och Tara  har hängt med. De skriver ”Biodanza – en ny träningsform för kropp och själ som stärker vår förmåga att leva livet och väcker vår glädje och förmåga att njuta av livet”. Läs här: Biodanza TARA 2014. I Norge är Biodanza större än i Sverige och tidningen Bedre hälsa har gjort ett välformulerat reportage om Biodanzas läkande förmåga. Läs här: Biodanza Bedre hälsa.

Biodanzasessionen

SAMLING. Varje session inleds med en samling, där temat för sessionen presenteras. Det är också ett tillfälle för deltagarna att dela med sig av upplevelser, tankar och frågor.

KLÄDER. Välj bekväma kläder, gärna med ett lager som du kan ta av dig om du blir varm. Vissa väljer att dansa i träningskläder, andra i mjukiskläder, vissa i klänning eller kjol, andra i byxor. Klä dig bekvämt i kläder som du trivs i.

VATTENFLASKA. En vattenflaska är bra att ha med sig, om du blir törstig.

SESSIONEN. Biodanzasessionen består av olika övningar som Biodanzaläraren förklarar och demonstreras vartefter. Varje övning utförs till musik. Alla övningarna tillsammans utgör sessionen. Det är som en upplevelse av livet och kallas vivencia. I början är övningarna mer aktiva för att sedan bli lugnare. Var och en utför övningarna utifrån hur de vill.

EFTER SESSIONEN. Efter sessionen väljer var och en hur mycket de vi prata. Vissa vill vila lite, kanske med stängda ögon, medan andra vill prata. Känn efter vad du vill och välj hur du vill interagera med de andra. Försök känna av och respektera vad de övriga vill.

Friskvårdskuponger

Jag samarbetar också med Actiway för dig som har förmånen att ha friskvård genom jobbet.