• Biodanza -
  en metod att med hjälp av rörelser och musik hålla om individer för att få dem att blomstra tillsammans - var och en på sitt unika sätt.
 • Livets dans -
  återupptäck den naturliga glädjen du kände som barn.
 • Intimitet och expressivitet
  Öka din förmåga att känna av inåt och uttrycka utåt.
 • Uttryck är frihet!
  Vi fostras till anpassning och att vara till lags.
 • Glädje och gemenskap
  Vill du uppleva glädje tillsammans med andra?
 • Kommunikation
  Vi är en kommunicerande varelse som vill leva i relation med andra
 • Att se och bli sedd
  Alla drömmer om att bli sedda - gåvan är att också se!

Återupptäck livets glädje genom Biodanza!

Vill du stimulera din hälsa och bygga bättre relation med dig själv och till andra? Vill du väcka din kreativitet, njuta mer av livet och uppleva glädje och mening genom rörelse och musik tillsammans med andra? Vill du utforska din förmåga att leva livet? Eller vill du helt enkelt återupptäcka livets glädje? Kom och pröva Biodanza – livets dans!

Återkoppling från gruppen i Uppsala. Kom och upplev du också.

Återkoppling från gruppen i Uppsala. Kom och upplev du också.

Kom och upplev Biodanza!

Biodanza är dans och rörelse där vi successivt, genom att dansa regelbundet, tränar och utvecklar vår förmåga att leva. Det innebär att du deltar regelbundet i en grupp, där förtroende, tillit och stöd byggs upps på  ett sätt så att utvecklling kan möjliggöras hos deltagarna.

I Uppsala dansar vi på måndagar. Har du ingen tidigare erfarenhet av Biodanza vill jag att du kontaktar mig innan du kommer. Maila mig på gunilla(snabel-a)frigorlivskraften.nu.

Var? Ekeby medicinska fotvård, Ekeby bruk ingång 2H, en trappa upp, Uppsala
När? Måndagar kl 18.30-20.30. Terminsstart 14 januari. Vi dansar inte vecka 9 (den 25 februari) eller den vecka 15 och 16 (15 och 22 april). Avslutning den 10 juni.
Pris? Du som inte dansat tidigare betalar 100 kronor vid första tillfället.  Terminskort 16 gånger 2640 kronor. 10 klipp 2000 kronor, 5 klipp 1000 kronor. Drop-in 265 kronor.
Betalning? Betala till BG 5636-1249, Swisha, betala kontant eller mot faktura.
Hur? Gunilla Janmark Veldhuis, utbildad Biodanzalärare leder passen.
Anmälan: Anmäl dig via mail till gunilla(snabel-a)frigorlivskraften.nu eller ring/sms:a till 0739 469 529.

Läs gärna här nedan om Biodanzasessionen.

Bildaannons 60x30 mm_högupplöst_0

Varmt välkommen!

Vad är Biodanza?

En kort film som beskriver Biodanza:

En annan fin film som också presenterar Biodanza:

Biodanza i media

Biodanza är nytt i Sverige och Tara  har hängt med. De skriver ”Biodanza – en ny träningsform för kropp och själ som stärker vår förmåga att leva livet och väcker vår glädje och förmåga att njuta av livet”. Läs här: Biodanza TARA 2014. I Norge är Biodanza större än i Sverige och tidningen Bedre hälsa har gjort ett välformulerat reportage om Biodanzas läkande förmåga. Läs här: Biodanza Bedre hälsa.

Biodanzasessionen

SAMLING. Varje session inleds med en samling, där temat för sessionen presenteras. Det är också ett tillfälle för deltagarna att dela med sig av upplevelser, tankar och frågor.

KLÄDER. Välj bekväma kläder, gärna med ett lager som du kan ta av dig om du blir varm. Vissa väljer att dansa i träningskläder, andra i mjukiskläder, vissa i klänning eller kjol, andra i byxor. Klä dig bekvämt i kläder som du trivs i.

VATTENFLASKA. En vattenflaska är bra att ha med sig, om du blir törstig.

SESSIONEN. Biodanzasessionen består av olika övningar som Biodanzaläraren förklarar och demonstreras vartefter. Varje övning utförs till musik. Alla övningarna tillsammans utgör sessionen. Det är som en upplevelse av livet och kallas vivencia. I början är övningarna mer aktiva för att sedan bli lugnare. Var och en utför övningarna utifrån hur de vill.

EFTER SESSIONEN. Efter sessionen väljer var och en hur mycket de vi prata. Vissa vill vila lite, kanske med stängda ögon, medan andra vill prata. Känn efter vad du vill och välj hur du vill interagera med de andra. Försök känna av och respektera vad de övriga vill.

Friskvårdskuponger

Jag samarbetar också med Actiway för dig som har förmånen att ha friskvård genom jobbet.