• Lyssna och respektera
    "Det finns inget lyssnande och ingen respekt, men desto mer anklagande, skam- och skuldbeläggande." Gunilla i UNT

Att argumentera med effekt, UNT

Inför valet 2010 intervjuvades jag i UNT om Nonviolent communication som ett sätt argumentera med större effekt genom att vi lyssnar på den andra partnern och söker kontakt och förståelse snarare än dömer och sprider skuld och skam. Hämta PDF.

Tidscoachen, UNT

UNT har gjort en stor artikel om mig och min coachning. Det vinklades in på vårt förhållande till tid. Hur är det är tiden vår tids snuttefilt? Länk till PDF.

Sommartips, UNT

En sommar bidrog jag med sommartips i UNT. Mitt bidrag handlade om tips när det regnar, men det finns även andra användbara tips i artikeln. Sommartips UNT

Coachning, Amelia

Amelia har skrivit om mig och en av mina klienter. Coachning i Amelia.

Spelet, Amelia

Vill du bli en vinnare i livet? Läs artikeln jag har skrivit i Amelia om SPELET. Förstå vikten av att du är huvudrollsinnehavaren som  skapar ditt spel. Vilka är dina spelregler? Hur blir du en vinnare? Det är lätt att vi deltar i våra liv utan att reflektera över varken medspelare, spelregler, spelidé eller vilka förutsättningar vi har som spelare. I artikeln kan du läsa hur du tar ett starkare grepp om dina spel i ditt liv. Läs artikeln.

Självempati, Amelia

Vi kan lyssna till oss själva på olika sätt. Det vanligaste sättet är sympati. Det känns bra i början, men för oss inte vidare. Ett annat sätt är att vara självkritiska och negativa mot oss själva. Det är inte heller uppbyggligt i längden. Lär vi oss däremot att lyssna till oss själva med självempati kan förändring ske. Läs mer i min artikel i Amelia.

Till början av sidan