• Biodanza -
  en metod att med hjälp av rörelser och musik hålla om individer för att få dem att blomstra tillsammans - var och en på sitt unika sätt.
 • Livets dans -
  återupptäck den naturliga glädjen du kände som barn.
 • Intimitet och expressivitet
  Öka din förmåga att känna av inåt och uttrycka utåt.
 • Uttryck är frihet!
  Vi fostras till anpassning och att vara till lags.
 • Glädje och gemenskap
  Vill du uppleva glädje tillsammans med andra?
 • Kommunikation
  Vi är en kommunicerande varelse som vill leva i relation med andra
 • Att se och bli sedd
  Alla drömmer om att bli sedda - gåvan är att också se!

BIODANZA

Vill du förbättra din hälsa? Vill du bygga bättre relation med dig själv och till andra? Vill du njuta mer av livet och uppleva mer glädje och mening? Gillar du rörelse och musik? Då ska du pröva Biodanza – livets dans! Genom Biodanza väcks din glädje, din styrka ökar och din ömhet får nytt liv.

Fira livet!

2024 firar jag att det är 10 år sedan jag startade med Biodanza i Uppsala och att det är 100 år sedan Rolando Toro, som skapade Biodanza, föddes. Jag planerar att uppmärksamma det under året – på olika sätt ska vi FIRA LIVET! Ett bra sätt för att skapa förändring i sitt liv är att delta i veckogruppen som är på torsdagar på Verkstan i Uppsala.

I Biodanza tränar du kommunikation, din glädje och njutning stimuleras och din livskraft frigörs. Detta sker genom interaktion i gruppen, med hjälp och stöd av musiken och genom våra rörelser.

Veckogrupp – FIRA LIVET!

Genom att regelbundet uppleva Biodanza skapar du förändring i ditt liv. Vi möts varje vecka och vi dansar olika teman. Det gemensamma temat under året är FIRA LIVET!

VAR? Verkstan, Alsikegatan 6, Uppsala
NÄR? Torsdagar 18.00 – 19.45. Terminen har två kurser.
KURS 1: 18 januari – 21 mars. 9 gånger. OBS! Vi dansar inte på sportlovet v. 8 den 22 februari.
KURS 2: 11 april – 30 maj, 8 gånger. OBS! Vi dansar inte på Kristi himmelsfärdsdagen v. 19 den 9 maj.
HUR? Klä dig bekvämt, flera lager kan vara bra, så du enkelt kan reglera temperaturen. Tag gärna med en vattenflaska. Kom i god tid!
KOSTNAD? Kurs nr 1 kostar 1350 kr och kurs nr 2 kostar 1200 kr. Drop-in kostar 250 kr.
ANMÄLAN? Anmälan görs till Gunilla. SMS:a ditt intresse på 0739 469 529.
BETALNING? Betalning kan göras via faktura, Swish eller via E-passi. Meddela Gunilla hur du vill göra.

OBS! Kom i god tid före klockan 18, så att du hinner landa och hälsa på de andra deltagarna.

Biodanza är rörelse, gemenskap, kontakt och glädje.

Prova-på – PARADISET ÄR HÄR!

Rolando Toro föddes i Chile 19 april 1924.

Rolando Toro föddes i Chile 19 april 1924.

I april skulle Rolando Toro fylla 100 år. Det firar jag genom att bjuda in dig till ett prova-på tillfälle med temat ”Paradiset är här!”. Rolando Toro var övertygad om att vi lever i paradiset utan att veta om det. Han skapade ett system av rörelser, gester som utförs med utvald musik, allt i syfte att stimulera oss och träna oss att leva våra liv. Kom med och upplev Biodanza: ”Paradiset är här!

 

VAR? Uppsala Yogaskola, Eklundshovsvägen 1 G, Uppsala
NÄR? Lördagen 27 april, kl. 11.00 – 13.00.
HUR? Klä dig bekvämt, flera lager kan vara bra, så du enkelt kan reglera temperaturen. Tag gärna med en vattenflaska. Kom i god tid!
KOSTNAD? 250 kr.
ANMÄLAN? Anmälan och betalning görs via Bilda (klicka här.) senast tisdag 23 april.
FRÅGOR? Kontakta Gunilla via e-post gunilla(snabel-a)frigorlivskraften.nu eller mobil 0739 469 529.
OBS! Kom i god tid före klockan 11, gärna 10.30, så att du hinner landa och hälsa på alla.

 

 

Återkoppling

En höst bad jag deltagarna skriva tre ord om vad de kände efter varje session. Deltagandet var frivilligt. Jag samlade orden och skapade sedan detta ordmoln.

Återkoppling från gruppen i Uppsala. Kom och upplev du också.

Återkoppling från gruppen i Uppsala. Kom och upplev du också.

Vad är Biodanza?

Så här beskriver OpenAI Biodanza med en mening: ”Biodanza är en dans- och rörelseterapi som syftar till att hjälpa människor att få kontakt med sina känslor och hitta glädje och tillfredsställelse genom strukturerade danser och musik från olika kulturella traditioner.” Att försöka förstå vad Biodanza är går inte – Biodanza är biologiskt inte logiskt. Men några filmer kan ge en viss förståelse. Här nedan är några klipp från YouTube.

En kort film från Biodanzaskolan i USA. Klicka här.

En annan fin film skapad av Elsa David i Portugal, som också presenterar Biodanza. Klicka här.

Biodanza i media

Biodanza är nytt i Sverige och Tara  har hängt med. De skriver ”Biodanza – en ny träningsform för kropp och själ som stärker vår förmåga att leva livet och väcker vår glädje och förmåga att njuta av livet”. Läs här: Biodanza TARA 2014. I Norge är Biodanza större än i Sverige och tidningen Bedre hälsa har gjort ett välformulerat reportage om Biodanzas läkande förmåga. Läs här: Biodanza Bedre hälsa.

Biodanzasessionen

SAMLING. Varje session inleds med en samling, där temat för sessionen presenteras. Det är också ett tillfälle för deltagarna att dela med sig av upplevelser, tankar och frågor.

KLÄDER. Välj bekväma kläder, gärna med ett lager som du kan ta av dig om du blir varm. Vissa väljer att dansa i träningskläder, andra i mjukiskläder, vissa i klänning eller kjol, andra i byxor. Klä dig bekvämt i kläder som du trivs i.

VATTENFLASKA. En vattenflaska är bra att ha med sig, om du blir törstig.

SESSIONEN. Biodanzasessionen består av olika övningar som Biodanzaläraren förklarar och demonstreras vartefter. Varje övning utförs till musik. Alla övningarna tillsammans utgör sessionen. Det är som en upplevelse av livet och kallas vivencia. I början är övningarna mer aktiva för att sedan bli lugnare. Var och en utför övningarna utifrån hur de vill.

EFTER SESSIONEN. Efter sessionen väljer var och en hur mycket de vi prata. Vissa vill vila lite, kanske med stängda ögon, medan andra vill prata. Känn efter vad du vill och välj hur du vill interagera med de andra. Försök känna av och respektera vad de övriga vill.

Friskvårdskuponger

Jag samarbetar också med Epassi för dig som har förmånen att ha friskvård genom jobbet.

Till början av sidan