• Biodanza -
  en metod att med hjälp av rörelser och musik hålla om individer för att få dem att blomstra tillsammans - var och en på sitt unika sätt.
 • Livets dans -
  återupptäck den naturliga glädjen du kände som barn.
 • Intimitet och expressivitet
  Öka din förmåga att känna av inåt och uttrycka utåt.
 • Uttryck är frihet!
  Vi fostras till anpassning och att vara till lags.
 • Glädje och gemenskap
  Vill du uppleva glädje tillsammans med andra?
 • Kommunikation
  Vi är en kommunicerande varelse som vill leva i relation med andra
 • Att se och bli sedd
  Alla drömmer om att bli sedda - gåvan är att också se!

BIODANZA

Vill du förbättra din hälsa? Vill du bygga bättre relation med dig själv och till andra? Vill du njuta mer av livet och uppleva mer glädje och mening? Gillar du rörelse och musik? Då ska du pröva Biodanza – livets dans!

Biodanzakurs startar 14 september

Den grundläggande grunden är temat på en sju veckor lång kurs med start 14 september. Vi kommer att fokusera på grundläggande förmågor som hjälper oss att skapa liv de liv vi vill leva. Det handlar om kommunikation, om att sätta gränser, att våga uttrycka sig, se andra, och uttrycka omsorg för andra. Vi vill skapa liv som vi njuter av och där vi mår bra tillsammans med andra. Kom och var med!

I Biodanza tränar du kommunikation, din glädje och njutning stimuleras och din livskraft frigörs. Genom att vara mer varje vecka kommer ditt liv att förändras. Pröva du med!

VAR? Verkstaden, Alsikegatan 6 i Uppsala
NÄR? Kurs 1. Tema: Den grundläggande grunden. Start torsdagen 14 september till och med 26 oktober, kl 18.00 – 19.45. Sju tillfällen.
Kurs 2. Tema: Att bygga vidare på grunden. Start 2 november – 14 december, kl 18.00 – 19.45. Sju tillfällen.
HUR? Klä dig bekvämt. Tag gärna med en vattenflaska. Kom i god tid!
KOSTNAD? Kurserna: Betala båda kurserna på en gång 1400 kronor för hela terminen. Betala en i sänder 875 kronor per kurs. Drop-in kostar 250 kronor per session. Jag samarbetar med Epassi.
ANMÄLAN? Skicka ett SMS med ditt namn och tala om när du vill komma Gunilla på 0739 469 529.

Biodanza är rörelse, gemenskap, kontakt och glädje.

Söndagar med Biodanza Verkstan

Vi kommer fortsätta dansa några söndagar på Verkstan. Sessionerna är öppna för alla. Medlemmar i Verkstan går gratis, andra betalar 100 kronor. Datum 1 oktober, 29 oktober och 26 november.

Återkoppling

En höst bad jag deltagarna skriva tre ord om vad de kände efter varje session. Deltagandet var frivilligt. Jag samlade orden och skapade sedan detta ordmoln.

Återkoppling från gruppen i Uppsala. Kom och upplev du också.

Återkoppling från gruppen i Uppsala. Kom och upplev du också.

Vad är Biodanza?

Så här beskriver OpenAI Biodanza med en mening: ”Biodanza är en dans- och rörelseterapi som syftar till att hjälpa människor att få kontakt med sina känslor och hitta glädje och tillfredsställelse genom strukturerade danser och musik från olika kulturella traditioner.” Att försöka förstå vad Biodanza är går inte – Biodanza är biologiskt inte logiskt. Men några filmer kan ge en viss förståelse. Här nedan är några klipp från YouTube.

En kort film från Biodanzaskolan i USA. Klicka här.

En annan fin film skapad av Elsa David i Portugal, som också presenterar Biodanza. Klicka här.

Biodanza i media

Biodanza är nytt i Sverige och Tara  har hängt med. De skriver ”Biodanza – en ny träningsform för kropp och själ som stärker vår förmåga att leva livet och väcker vår glädje och förmåga att njuta av livet”. Läs här: Biodanza TARA 2014. I Norge är Biodanza större än i Sverige och tidningen Bedre hälsa har gjort ett välformulerat reportage om Biodanzas läkande förmåga. Läs här: Biodanza Bedre hälsa.

Biodanzasessionen

SAMLING. Varje session inleds med en samling, där temat för sessionen presenteras. Det är också ett tillfälle för deltagarna att dela med sig av upplevelser, tankar och frågor.

KLÄDER. Välj bekväma kläder, gärna med ett lager som du kan ta av dig om du blir varm. Vissa väljer att dansa i träningskläder, andra i mjukiskläder, vissa i klänning eller kjol, andra i byxor. Klä dig bekvämt i kläder som du trivs i.

VATTENFLASKA. En vattenflaska är bra att ha med sig, om du blir törstig.

SESSIONEN. Biodanzasessionen består av olika övningar som Biodanzaläraren förklarar och demonstreras vartefter. Varje övning utförs till musik. Alla övningarna tillsammans utgör sessionen. Det är som en upplevelse av livet och kallas vivencia. I början är övningarna mer aktiva för att sedan bli lugnare. Var och en utför övningarna utifrån hur de vill.

EFTER SESSIONEN. Efter sessionen väljer var och en hur mycket de vi prata. Vissa vill vila lite, kanske med stängda ögon, medan andra vill prata. Känn efter vad du vill och välj hur du vill interagera med de andra. Försök känna av och respektera vad de övriga vill.

Friskvårdskuponger

Jag samarbetar också med Epassi för dig som har förmånen att ha friskvård genom jobbet.

Till början av sidan