Är vi framme snart?

Min mamma och pappa brukade skämta om att när jag och mina bröder var små och vi skulle på långresa med bilen frågade vi inom fem minuter ”Är vi framme snart?”. Nästa kommentar var ”Kissnödig”. Båda två kommentarerna var säkert frustrerande för två föräldrar som hade siktet inställt på ett mål flera timmars bilfärd bort.

Att våga lita på att vi kommer att nå vårt mål är en viktig del av resan som vi kallar livet.

På senare tid har jag läst att vi är bra på att acceptera tidens koppling till målet under en bilresa, medan andra mål som vi sätter upp har vi ofta svårere att förhålla oss till. Då tryter tålamodet. Andra mål kanske handlar om viktminskning, finna en partner, hitta nytt jobb eller skapa en annan förändring i oss. Då vill vi se resultat snabbt. Då tappar vi förmågan att sätta oss bekvämt tillrätta, fokusera på målet och njuta av livet medan vi närmar oss det vi drömmer om. 

En viktig ingrediens i resan som kallas livet är tillit. Tillit handlar om att lita på att saker och ting kommer fungera, att det kommer att bli som vi drömmer om, saker kommer lösa sig och det kommer gå bra. Tillit är avgörande för oss och den kan hålla oro, rädsla och tvivel borta. Det handlar om att lita på att det kommer gå bra.

Jag brukar säga att tillit är den magiska nyckeln i livet. Det är som ett magiskt medel. Så oavsett vilken resa du gör, vilka mål du har satt upp eller kommer att skapa, försök förhålla dig med tillit. Om du kommer fram snart? – Ja, med lite tålamod. Blir du kissnödig under tiden, se till att kissa.

Publicerat den
Kategoriserat som Blogginlägg

av Gunilla Janmark

Den röda tråden i mitt liv handlar om kommunikation och en önskan om att förstå vad som driver människor och hur vi kan uppskatta och glädjas mer i det liv vi lever.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.