Att gå i ide

250px-Erinaceus_europaeus_LC0119
Igelkotten förstår att ta det lugnt på vintern.

Jag pratade nyligen med en kollega och båda konstaterade att vi upplever att årets mörka period sätter allt djupare spår i våra liv. Hon reflekterade över en väninna som sedan flera år tillbaka väljer att ha tre veckors ledigt runt jul. Jag var mer inne på att vi kanske kan lära oss att anpassa hela våra liv efter det faktum att november, december och januari är tre månader då naturen till stora delar är i vila eller sover. Det skulle kunna vara en tid där vi skapar utrymme för reflektion, återhämtning och stilla kraftsamling.

Sänkte vi våra krav och respekterade vi naturens svängningar i större utsträckning tror jag att vi skulle uppleva mer ork denna tid. Men vad skulle att gå i ide innebära för dig? Det är lätt att tänka på soffan, värmeljus och hemmakväll, men kanske kan vi bjuda in till ett tankesätt som omfattar vår attityd och våra åtaganden under dygnets alla timmar? För mig kan det innebära att jag sätter klockan på ringning lite senare eller kanske lite tidigare, med tid för mer lugn på morgonen. Det kan också innebära en mer intensiv träning i att ifrågasätta om saker verkligen behöver göras nu, eller om det kan vänta. Jag kan tillåta mig att ta en längre lunch. Och kanske ska jag välja att träffa en kompis i stället för att träna.

Vad innebär gå i ide för dig? Tänk till, inspirera mig och andra – jag tror att det kan gynna oss alla!

Publicerat den
Kategoriserat som Blogginlägg

av Gunilla Janmark

Den röda tråden i mitt liv handlar om kommunikation och en önskan om att förstå vad som driver människor och hur vi kan uppskatta och glädjas mer i det liv vi lever.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.