På framkanten

Vi utvecklas ständigt under vår livstid. Våra upplevelser – oavsett om vi uppskattar dem eller om de inte känns bra ger oss erfarenheter och baserat på den gör vi fortsatta val. Det går som bekant inte att vrida tiden tillbaka och det går inte att gå tillbaka i utvecklingen. Varje dag lever vi på framkanten av våra liv.

Livet på framkanten innebär att göra ständiga val, få nya upplevelser och göra nya val. Så skapas riktning och erfarenhet.
Livet på framkanten innebär att göra ständiga val,
få nya upplevelser och göra nya val.
Så skapas riktning och så byggs erfarenhet.

Att leva längst fram i utvecklingen är ett ansvar. Du har hela tiden ansvar för de val du gör och riktningen du väljer. Samtidigt innebär det också att det alltid finns en förändringsmöjlighet. Du har alltid möjlighet att förändra ditt liv oavsett hur du upplever det idag.

Kan vi göra ”fel” val? Jag tror inte det. Rätt och fel är bedömningar och våra erfarenheter ska inte bedömas utan värdesättas och uppskattas som kunskap som hjälper oss att göra nya val.

Jag tror att oavsett vilka val du gör och vilket utfall det får, så gör du ditt bästa minut för minut, dag för dag. I efterhand kanske du kan tänka att du hade velat göra ett annat val, men det är med perspektivet du har då och med erfarenheten som det valet gav dig. Den erfarenheten och det valet gör att du på nytt ges möjlighet att välja.

Är det förvirrat? Förvirring är ibland en del av vår upplevelse. Så småningom kan den ersättas av klarhet. Livet på framkanten är aldrig stillastående. Det ger ständigt möjlighet till nya upplevelser av livet. Konsten är att skapa ett spel av det som du uppskattar.

Publicerat den
Kategoriserat som Blogginlägg

av Gunilla Janmark

Den röda tråden i mitt liv handlar om kommunikation och en önskan om att förstå vad som driver människor och hur vi kan uppskatta och glädjas mer i det liv vi lever.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.