Att spinna en väv

Jag spinner en väv. Det är ett riktigt privilegium att få spinna en egen väv. Jag är inte ensam om att spinna denna väv – det är fler som låter sig involveras både bland de som jag möter och ibland dyker helt nya trådar upp. Som idag när en kvinna hörde av sig via min hemsida. Hon hade stött på en av deltagarna och hon var nyfiken. Hur blir man Biodanzalärare? Var finns det en utbildning?

Spindelväv
Min väv vävs inte bara av mig utan av flera spindlar. Kanske vill du bli en av dem?

Jag sitter på en guldkista – en rikedom som jag vill sprida och dela av mig med. Genom min väv. Jag vill att väven ska nå så många hörn av vårt samhälle som möjligt och jag vill att den ska involvera och beröra så många själar som möjligt eftersom jag vet att min skatt på ett vackert sätt berör våra liv genom att omfamna, tillåta, stimulera och bejaka livet. Vad kan vara större? Bättre? Mer fantastiskt än det?

I dagsläget har jag en grupp som möts varje måndag. Där finns flera själar som upplever att detta är viktigt för dem. De vill vara med. De vill delta, uppleva, känna och leva. Ibland bjuder jag in andra lärare, som när Claire från Skottland var här i januari. Då fick både nya pröva, andra fördjupa sig och några lära sig mer om teorin och utövandet.

Jag har också fått bidra i skolan. Jag vill arbeta mer i skolan. Min vision är att alla barn ska bli sedda och se andra, de ska förstå sin egna förmåga som människa och lära sig grunderna i kommunikation och hur vi kan agera i livet med respekt för oss själva och andra. Jag vill också att de ska lära sig att uttrycka omsorg för sig själva och andra och uttrycka vilka de är men bäst av allt är att de ska ha roligt. De ska lära sig njuta av livet och se sina möjligheter.

Jag tror att min vision med skolan skulle minska mobbning i skolan avsevärt. Ser barnen varandra, lär de sig att på ett tryggt sätt uttrycka vilka de är och sätta gränser kommer det inte att finnas utrymme för mobbning. Det är min övertygelse. Det kräver lite jobb och jag ser fram emot det arbetet.

Jag vill bidra inom äldrevården också. Jag vill att äldre människor ska känna sig delaktiga, de ska bli berörda och min väv kan vara ett medel mot ensamheten som är så vitt utbredd idag.

Som du förstår är min väv viktig. Och jag älskar att väva och det är nog tur.

Publicerat den
Kategoriserat som Blogginlägg

av Gunilla Janmark

Den röda tråden i mitt liv handlar om kommunikation och en önskan om att förstå vad som driver människor och hur vi kan uppskatta och glädjas mer i det liv vi lever.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.