Biodanza och social förändring

SELE_O_01_NANTES_2011_BY_VALU_RIBEIRO_58_
Beröring och empati är viktiga delar i Biodanza och en stor anledning till att Biodanza skapar  förändring.

Biodanza sprids idag som personlig utveckling för vanliga människor, men det sprids också inom företag, i skolor, på sjukhus, på fängelser, på institutioner. Vicenza, en stad i Italien har respekt och empati som ledord för sin verksamhet. Där utbildar man i Biodanza för att främja individuell och social hälsa.  Ett projekt de bedriver är en  Biodanza-grupp för människor som tidigare levt isolerade och ensamma av olika anledningar.

På ett sjukhus i norra Italien utbildar man i Biodanza och personalen vittnar om att de gör samma jobb som tidigare, men de har en annan upplevelse eftersom de lärt sig mer om beröring, empati och kommunikation. De har fått ett annat bemötande av patienterna där de vågar vara mer empatiska och även ta på dem i fysiskt i större utsträckning. Det ger dem en större tillfredsställelse i jobbet.

För mig är det stort att förstå hur många sätt som Biodanza kan vara med och bidra. Mina drömmar är stora och jag är precis i början av att börja skapa min väg in i denna värld. Jag känner tillit, glädje, men även en viss osäkerhet inför utmaningen att nå ut på bred front, men jag vill bidra till social förändring.

av Gunilla Janmark

Den röda tråden i mitt liv handlar om kommunikation och en önskan om att förstå vad som driver människor och hur vi kan uppskatta och glädjas mer i det liv vi lever.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.