Connecting people

”Connecting people”, så löd en slogan för ett telekommunikationsföretag för några år sedan. Jag gillade orden – det var kort, koncist och innehållsrikt. Orden fångade exakt in det jag vill med mitt företag. Jag vill få mina klienter i kontakt med sig själva och att de får bättre kontakt med sin omgivning och världen i stort. Connecting people – det är vad jag gör i mitt företag.

Människan behöver vara i ett sammanhang för att överleva.
Människan behöver vara i ett sammanhang för att överleva.

Idag har jag många erfarenheter av att klienter läkt upplevelser genom att komma i kontakt med sig själva. Att få följa en klient i utforskningen inåt är en gåva. Varje gång är ett nytt äventyr. Att få vara med när de när de inser att de med hjälp av respekt och ödmjukhet kan öppna upp för nya perspektiv i relation till sig själva, så att det som de tidigare haft svårigheter med att fördra med hos sig, plötsligt kan bli en gåva eller kanske rent av en styrka. Det är stort för mig.

Det är så lätt att vi allra helst vill bli av med de sidor i oss som ger oss utmaningar och trasslar till våra liv genom att skapa problem i vår vardag, men dessa sidor kan bära viktiga budskap med sig och när vi får kontakt med dem på ett respektfullt sätt, förändras vår värld.

Denna magi kan uppstå i coachning och här spelar kommunikationen med oss själva en stor roll. Här är respekt, förståelse och ödmjukhet viktiga ingredienser. I kommunikationen med omgivningen kan vi också lyckas bättre och skapa djupare relationer när vi lyckas förhålla oss ödmjuka och respektfulla.

Kontakt kan skapas på olika sätt - mina verktyg är coachning, kommunikation och Biodanza - allt i syfte att frigöra vår livsenergi.
Kontakt kan skapas på olika sätt – mina verktyg är coachning, kommunikation och Biodanza – allt i syfte att frigöra vår livsenergi.

 

Biodanza är också ett verktyg för kontakt. Skaparen av Biodanza – Rolando Toro – ville att vi skulle bli bättre på att se varandra – han skapade en plats för möten. Ibland kallas Biodanza för mötets poesi. Rolando ville att vi skulle se oss själva i varandra. Gör vi inte det har vi tappat en viktig del av att vara människa – då tappar vi kontakten med varandra. Rolando Toro ville samma sak som det moderna telekommunikationsbolaget, liksom jag i min verksamhet – connecting people. I mötet med andra människor kan magi uppstå.

Publicerat den
Kategoriserat som Blogginlägg

av Gunilla Janmark

Den röda tråden i mitt liv handlar om kommunikation och en önskan om att förstå vad som driver människor och hur vi kan uppskatta och glädjas mer i det liv vi lever.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.