Det handlar om livet

En klient jag jobbat med under en längre period, ursäktade nyligen sitt val av det ämne vi skulle prata om med att ”Det här handlar ju om att leva livet” och jag kunde inte annat än att instämma och hålla med henne om att hon valde ett ämne för som är verkligen är viktigt – nämligen vår förmåga att leva livet. Livet handlar ju om vår förmåga att leva livet. Det gör det hela tiden. Kan vi resa oss när vi trillar omkull? Kan vi sätta gränser? Vågar vi uttrycka vad vi verkligen känner? Vågar eller har jag ens förmågan att känna efter vad jag verkligen känner?

IMGP7501
Vår förmåga att leva livet kan ringas in på olika sätt. Vi kan förändra vår livsupplevelse genom coachning, vårt sätt att kommunicera eller genom Biodanza.

Det låter kanske banalt, men det är lätt att vi skapar begränsande förhållningssätt i våra liv som leder till att vi svarar på frågor utan att tänka efter. Vi avstår utan att fråga oss om vi kanske skulle vilja. Vi gömmer oss under olika skydd för att ingen ska se vem vi verkligen är. Så gör vi alla. Den som jobbar med sin personliga utveckling kanske väljer att ifrågasätta sina strategier, kanske är strategierna jag använder inte så gynnsamma i längden? Kanske är det dags att skapa nya strategier?

Coachning är ett effektivt sätt att skapa nya förhållningssätt till livet, kommunikation är ett annat viktigt område när vi vill skapa förändring, men den största muskelbyggaren för förändring som jag hittills har hittat är Biodanza. Nu har jag utbildat mig i drygt två år och i början av 2014 kommer jag att ha mina första sessioner. Jag kommer att vara elev under handledning tills dess att jag tar min examen. Om du har möjlighet vill jag bjuda in dig att uppleva livet på ett nytt sätt. Välkommen till Biodanzas värld!

Publicerat den
Kategoriserat som Blogginlägg

av Gunilla Janmark

Den röda tråden i mitt liv handlar om kommunikation och en önskan om att förstå vad som driver människor och hur vi kan uppskatta och glädjas mer i det liv vi lever.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.