Det låter flummigt

Jag hamnar om och om i situationen där jag försöker förklara vad Biodanza är. Efter att jag försökt förklara så avfärdar många mina försök med ”Det låter flummigt” och därmed överger de sin önskan att försöka förstå.

Livet har ett större djup än vad vi förstår samtidigt som det också finns något större som vi också strävar efter.
Livet har ett större djup än vad vi förstår samtidigt som det också finns något större än oss själva som också lockar oss.

Men hur förklarar vi våra upplevelser, i en värld som inte vill känna, reflektera eller öppna upp för det ökända? Biodanza är rörelser som utförs till musik i syfte att få oss att känna och uppleva livet – och det är så mycket mer.

Det var en av Rolando Toros farhågor att Biodanza skulle avfärdas som något flummigt. Han hade själv en akademisk bakgrund och Biodanza skapades med kunskap om människans fysiologi, biologi och psykologi. Men när människor frågar vad Biodanza är så vill de förstå Biodanza logiskt och eftersom det är en kroppslig upplevelse utan ord är den svår att förmedla logiskt till hjärnan.

Biodanza kommer kanske bara locka de som vågar tro att livet kan vara mer än det vi upplever i vardagen, i interaktion med andra på jobbet, i familjen och på fritiden. Det kommer kanske bara locka de som vill töja sina gränser, utmana sig själva, växa och förvånas, överraskas och hänföras. Det är kanske bara vi som träffas för att tillsammans utforska det mysterium och den gåva som vi kallar LIVET. Och det är gott nog. Tack alla ni som har mod att komma och pröva och välkommen du som vill öppna upp för djupet och känna kraften av något större.

Publicerat den
Kategoriserat som Blogginlägg

av Gunilla Janmark

Den röda tråden i mitt liv handlar om kommunikation och en önskan om att förstå vad som driver människor och hur vi kan uppskatta och glädjas mer i det liv vi lever.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.