Friheten att leva kulturen

EDUCAÇÃO BIOCENTRICA
Dans är ett viktigt uttryck för oss.

Bygdespel är populärt och flera orter har valt att synas genom att arrangera skådespel som knyter an till bygdens historia. Jag läser i ett program där teaterchefen för Smålands Teater och Musik, Lars Melin,  skriver att ”All konst handlar om att beröra, engagera, inspirera och få människor att reflektera. Det är genom mötet med andra människor som konsten uppstår. En konst som är nödvändig för oss människor. För att vi ska bli hela.”

Det låter bra det han skriver samtidigt är det så att en anledning till att människan idag inte upplever sig som hel är att vårt uttryck för liv, som tidigare ägdes av människorna, såsom sång, dans och musik för länge sedan togs ifrån människan. Från att det var något som var del i vårt dagliga liv, blev det något som kom att förmedlas genom några få utövare. Vi gick från att leva kulturen till att beskåda den.

Biodanza syftar till att hela människans genom att ge oss tillbaka våra naturliga uttrycken för dans, sång och musik. Det gör att vi upplever ökad glädje, vår självkänsla och vårt självförtroende stärks, vi får mer kraft att uttrycka oss och blir samtidigt mer lyhörda lyssnare. Kom och pröva Biodanza du också!

Publicerat den
Kategoriserat som Blogginlägg

av Gunilla Janmark

Den röda tråden i mitt liv handlar om kommunikation och en önskan om att förstå vad som driver människor och hur vi kan uppskatta och glädjas mer i det liv vi lever.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.