Friskhus framför sjukhus

Biodanza är en plats där deltagarna håller om varandra och skapar trygghet för mänsklig tillväxt.
Biodanza är en plats där deltagarna håller om varandra och skapar trygghet för mänsklig tillväxt.

När jag för många år sedan läste Susanna Edins Den självläkande människan minns jag att hon skrev att hon tyckte att vi borde ha friskhus i ställer för sjukhus. Fokus bör ligga på det friska i ställer för på det sjuka. Idag 15 år senare är jag bärare av ett system som fokuserar på det friska i oss. Oavsett hur sjuka vi är finns förmåga att känna glädje, vitalitet, kraft och energi kvar inom oss.

Förståelsen för hur vi kan väcka vår möjlighet till glädje, hälsa och njutning är invävda i den kunskap, förståelse och respekt för livet som heter Biodanza. Genom enkla rörelser till noga utvald musik och tillsammans med andra stimuleras vår förmåga att leva. Sakta men säkert, i en trygg miljö öppnar deltagarna upp för livet, var och en i sin takt. Det är en ynnest att få vara medskapare till denna underbara dans som är livets dans – även kallad Biodanza.

Låt oss fokusera på det friska och låta det växa. Fram för friskhus!

Publicerat den
Kategoriserat som Blogginlägg

av Gunilla Janmark

Den röda tråden i mitt liv handlar om kommunikation och en önskan om att förstå vad som driver människor och hur vi kan uppskatta och glädjas mer i det liv vi lever.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.