Hurra – fasaden brister!

Vissa fasade åldras med bibehållen styrka.

När jag deltog på en av mina första kurser i personlig utveckling hade vi delningar sittandes i cirklar med hela gruppen. Ledarna hade förmåga att hålla energin i gruppen på ett tillåtande sätt och vi fick alla utrymme att dela med oss vad vi upplevde och kände. Det var en tillåtande miljö med mycket acceptans, respekt och förståelse. Det gav resultat. En efter en vågade vi oss ut på allt tunnare is i våra  utforskningar i oss själva och nådde till sist punkten där fasaden vi levt bakom brast.

Att uttrycka den vi är är befriande!

Beroende på vad vi gömt bakom fasaden kunde bristningarna omfatta ilska, sorg, tårar eller vemod, men oavsett om där fanns smärta eller inte innebar rämnandet av fasaden en befrielse. Det är en lättnad för oss när vi kan vara mer oss själva. Det är befriande när vi kan uttrycka oss och kommunicera utifrån den vi är och inte den andra eller vi själva vill att vi ska vara. Men att finna den platsen i oss kan vara utmanande. Vi blir tränade i att anpassa oss och att vara till lags från barnsben.

När vi lyckas skapa oss en tillvaro där vi i större utsträckning kan vara oss själva frigörs livskraft. Det är vitaliserande att uttrycka oss från hjärtat. Du kan få hjälp att finna den platsen i dig själv. Det kan göras genom coachning, med hjälp av kommunikation eller med Biodanza. Välj själv!

Publicerat den
Kategoriserat som Blogginlägg

av Gunilla Janmark

Den röda tråden i mitt liv handlar om kommunikation och en önskan om att förstå vad som driver människor och hur vi kan uppskatta och glädjas mer i det liv vi lever.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.