Inre ledarskap

Bild 337
Inre ledarskap handlar om att omfamna och ta tillvara på de resurser vi har.

Jag höll nyligen en föreläsning/workshop för 35 arbetslösa kring inre ledarskap. Vilka tankar hade de kring inre ledarskap? Hur skulle deras liv förändras om de utövade sitt inre ledarskap i större utsträckning?

Deras insikter var djupa och reflektionerna vackra. Att jobba med sin egna kompass, sina val, sitt ansvar är viktigt för alla. Det är också viktigt att förtydliga vad ledarskap är. Vad är ledarskap för dig? Hur ser en bra ledare ut i dina ögon? Mina deltagare ville bland annat se en inspiratör som var prestigelös och som kände tillit och vågade fördela ansvaret. Vad är ett bra ledarskap för dig?

Ibland framstår det som om vissa människor är skapta för att leda och andra inte, men sanningen är att vi alla är födda till att vara ledare och det viktigaste ledarskapet är det vi utövar över oss själva. För att vara en bra ledare tror jag att man behöver våga drömma och fantisera. Det är ingen självklarhet idag utan något vi kan behöva träna oss på. Med drömmarnas kraft kan vi få styrka att skapa stora förändringar. Kombinerar vi våra drömmar med ett tydligt inre ledarskap kan vi spränga många gränser.

Publicerat den
Kategoriserat som Blogginlägg

av Gunilla Janmark

Den röda tråden i mitt liv handlar om kommunikation och en önskan om att förstå vad som driver människor och hur vi kan uppskatta och glädjas mer i det liv vi lever.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.