Kompromiss kontra flexibilitet

Jag har funderat över kompromiss och flexibilitet i våra liv nyligen. I Biodanza tränar vi vår följsamhet och det gör att vi kan agera med en större flexibilitet i våra liv. Det underlättar i livet för både mig och min omgivning.

Vattnet har en inneboende följsamhet som gör att det tar sig fram där det vill. Det är en egenskap värd att värdera.

Sedan har vi kompromisser vi också. En kompromiss innebär enligt Wikipedia att man ger upp en del av sina krav för att få igenom andra. Har vi följsamhet och flexibilitet i våra liv, tror jag att det är lättare att kompromissa. Men alltför mycket kompromissade i våra liv är inte bra, det är kanske rent av skadligt. Ibland behöver vi värna om våra värderingar, sätta ner foten och säga Nej! För mycket kompromissande tär på vår energi och det kan bli skadligt i längden.

Nej fram för följsamheten och flexibiliteten. Tänk på hur vattnet inte låter sig stoppas. Det finner sin väg med hjälp av en ständig följsamhet.

Publicerat den
Kategoriserat som Blogginlägg

av Gunilla Janmark

Den röda tråden i mitt liv handlar om kommunikation och en önskan om att förstå vad som driver människor och hur vi kan uppskatta och glädjas mer i det liv vi lever.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.