Konsten att kräkas

För några år sedan ledde jag ett projekt för unga tjejer. Projektets syfte var att stärka tjejernas självkänsla, för att öka chansen att de skulle vilja starta eget. Det var ett underbart projekt där jag och en kollega fick bjuda på det bästa vi hade att erbjuda. Vi bjöd in föreläsare som kom och inspirerade och sedan följde vi upp med olika workshops. Det var underbart. Vid den sista träffen gav vi var och en av dem en godispåse och en spypåse.

IMGP9137
Norweigans ”in a while you will feel fine”-bag.

Godispåsen symboliserade vikten av att vi noterar, erkänner och uttrycker tacksamhet över det vi gillar och tycker om här i livet. Det handlar om att samla på de guldkorn som vi har omkring oss. Många guldkorn blir till en liten klimp och många klimpar blir till en guldtacka. Det är så rikedom skapas i våra liv.

Men spypåsen då? Nu är det så att livet inte alltid ter sig som vi vill. Ibland upplever vi motgångar. Uppförsbackar. Det kan vara riktigt jobbigt. Då kan det vara bra att ha en spypåse till hands. Vi kan behöva kräkas upp det hela. Spy ett tag, för att sedan släppa det och kunna gå vidare utan en massa skit i kroppen.

En av fördelarna med en spypåse är att vi inte behöver kladda ner någon annan med vår upplevelse. Visst är det skönt att ha någon som lyssnar när vi har det jobbigt, men de ska inte behöva smutsa ner sig för det. Skiten får påsen ta hand om. Sedan kan vi gå vidare, men ny kraft.

Så häromdagen, när jag flög med Norwegian, såg jag att de döpt om sina spypåsar till ”In a while you will feel fine”-bag och jag tänkte att de har verkligen förstått konsten att kräkas.

Publicerat den
Kategoriserat som Blogginlägg

av Gunilla Janmark

Den röda tråden i mitt liv handlar om kommunikation och en önskan om att förstå vad som driver människor och hur vi kan uppskatta och glädjas mer i det liv vi lever.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.