Kraft och magi i drömmar

Hjärnan förstår inte skillnaden mellan dröm och verklighet. Det gör mental träning till ett kraftfullt verktyg. Och det är också anledningen till att det inte går att säga till ett barn som är rädd för spöken att de inte finns, för så länge barnet upplever rädsla är det en verklighet.

Att vi kan drömma och fantisera är en välsignelse, både eftersom det kan ge oss en paus i en verklighet som inte alltid är såsom vi skulle vilja, men också för att det i våra drömmar och fantasier verkligen skapas något som en dag kan bli verklighet.

Fantasin och drömmarna behöver inges trollstavar, men de kan också vara magi i våra liv.
Fantasi och drömmar behöver inga trollstavar, men de kan likväl bidra till magi i våra liv.

För att ge drömmar kraft och styrka ska du leva dig in i dem helt och fullt. Alla sinnen ska bjudas in. Syner, lukter och smaker. Kanske något ljud? Och hur känner du dig? Känslan är viktig. Placera dig gärna i ett sammanhang. Var är du? Vilka finns omkring dig? Låt dig berusa av upplevelsen. Det räcker med 90 sekunder i kontakt med en dröm för att den ska komma att påverka vårt liv. En och en halv minut innan jag somnar. Det är dessutom kraftfullt att komma tillbaka till samma dröm flera gånger.

Gunde Swan såg sig stå på pallen med guldmedalj runt halsen och utförandes en speciell segergest, långt innan han verkligen upplevde det. Han hade föreställt sig det i detalj. Joey Tempest berättade i ett sommarprogram för några år sedan hur han, medan han gick på teknisk linje i gymnasiet i Upplands Väsby, drömde om hur han skulle bli rockstjärna och resa på turnéer världen över. Vi skulle kunna kalla det en flykt från verkligheten, men när det senare blev verklighet i hans liv hade han redan upplevt det.

Vår fantasi är en fantastisk källa, bara vi väljer att fokusera på det vi vill uppleva i våra liv. Väljer vi rätt saker. Odla drömmen. Ge den näring. Då kommer du att få uppleva din egen kraft och magi kommer att infinna sig i ditt liv. När vill du att börja? Och vad handlar drömmen om?

Publicerat den
Kategoriserat som Blogginlägg

av Gunilla Janmark

Den röda tråden i mitt liv handlar om kommunikation och en önskan om att förstå vad som driver människor och hur vi kan uppskatta och glädjas mer i det liv vi lever.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.