Livet ska vara roligt

Jag tycker om att tänka i metaforer och jag gillar metaforen om att se livet som ett spel. När jag har workshop kring Spelet är en av de aspekter som jag tar upp spelreglerna. Jag ställer också frågan ”Varför deltar vi i spel?”

Glädje är en naturlig känsla!
Glädje är en naturlig känsla!

Vissa säger för att det är för att vinna, men den främsta anledningen till att vi spelar spel är att vi tycker att det är roligt. Ska jag delta i något vill jag göra det för att det ska vara kul. Det borde vara naturligt att sträva mot glädje i våra liv.

Jag erkänner – jag tycker inte att allt i mitt liv är kul och samtidigt är jag övertygad om att det bästa jag kan göra för mig själv och andra är att se till att jag gillar mitt liv. Jag kan sträva efter att det ska vara kul. Jag kan försöka jobba med de delar som jag inte tycker är kul, försöka skapa förändring, ändra inställning eller bjuda in till nya spelregler.

Och när jag ska skapa nya spelregler så vill jag att det ska vara kul. Både för mig och min omgivning. Då blir alla vinnare!

Publicerat den
Kategoriserat som Blogginlägg

av Gunilla Janmark

Den röda tråden i mitt liv handlar om kommunikation och en önskan om att förstå vad som driver människor och hur vi kan uppskatta och glädjas mer i det liv vi lever.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.