Ljus och mörker

Ljuset är starkare än mörkret. Det låter som en klyscha, men jag hörde det på radion nyligen och just nu, när vi går mot ljusare tider, slog frasen an hos mig. Mörkret kan ibland dominera våra upplevelser, men ljuset är alltid starkare: mörkret kan endast finnas i frånvaro av ljuset. Mörkret kommer alltid ge vika för ljuset, bara vi ger ljuset en chans.

Vi lever i en märklig tid med terrorism, motsättningar mellan folkgrupper, krig och stora folkvandringar som följd. I tidningarna läser vi om våld och mord. Dagligen. Det är lätt att bli pessimist.  Men ljuset är starkare än mörkret.

Bakom upplevelser av mörker finns ljuset. Alltid. Bara vi har förmågan att släppa in det.
Bakom upplevelser av mörker finns ljuset. Alltid. Bara vi har förmågan att släppa in det.

Det innebär inte att inte mörkret kan fånga oss, sätta sina klor i oss och få oss att ge upp hoppet. Men lyckas vi röja undan de hinder som gör att vi inte ser ljuset, kommer ljuset att finnas där igen.

Att röja undan hindren som skymmer ljuset för oss är inte lätt. Vi har inte alltid tillgång till de förmågor som bäst hjälper oss när vi behöver dem som mest.

Det är lätt att gå vilse i ensamhet och avskildhet. Vi behöver helt enkelt andra. Vi behöver gemenskap och vi behöver vägar för att släppa in ljuset. Vi behöver förmågan att agera i våra liv även när vi upplever att vi går vilse. Här kan Biodanza vara en stor hjälp. I Biodanza tränas dina förmågor och styrkor upp så att du kan agera starkare i olika utmanande situationer. Biodanza kan förändra ditt liv. Är du villig att släppa in mer ljus?

 

Publicerat den
Kategoriserat som Blogginlägg

av Gunilla Janmark

Den röda tråden i mitt liv handlar om kommunikation och en önskan om att förstå vad som driver människor och hur vi kan uppskatta och glädjas mer i det liv vi lever.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.