Nytt år nya förhoppningar

Ett nytt år. Ett nytt uppvaknande. Nya förhoppningar. Nya önskningar. Drömmar om ett bättre liv. Mer glädje. Mer gemenskap. Vi drömmer om olika saker, men önskan om att utveckla oss, gå mot förbättring finns hos oss alla tror jag.

När jag missar bussen säger jag till mig själv att nästa gång ska jag vara i tid. När jag blivit arg över något kring barnen tänker jag att jag kanske skulle kunnat gjort så här i stället. Ständigt vill vi förbättra. Ändra lite, finna sätt som skapar mindre friktion.

Det krävs mod och tålamod att våga sträva efter varaktig förändring. Rätt miljö kan vara avgörande.
Det krävs mod och tålamod att våga sträva efter varaktig förändring. Rätt miljö kan vara avgörande.

Jag tror att drivet mot en förbättring finns hos oss alla. I större eller mindre utsträckning. Samtidigt är det svårt att förändra oss. Förändring tar tid. Och de som minst av alla vill att vi ska förändra oss är de som lever allra närmast oss. De vill att allt ska vara som vanligt.

Så om vi vill förändra saker i vårt liv tror jag att det är bra med små steg, små förändringar. Bara genom ett litet kliv framåt, förändras perspektivet. Dessutom behöver vi vara i en stödjande miljö. Bland människor som accepterar oss för den vi är.

Det är inte lätt att finna dessa miljöer, men en Biodanzagrupp är en plats som tillåter oss att utforska mer av oss själva, mer av den vi är. Det är en miljö som stödjer utveckling och utforskning. Kanske vill du komma och pröva?

Publicerat den
Kategoriserat som Blogginlägg

av Gunilla Janmark

Den röda tråden i mitt liv handlar om kommunikation och en önskan om att förstå vad som driver människor och hur vi kan uppskatta och glädjas mer i det liv vi lever.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.