Oväntade makar

Vi behöver mer integration i vårt samhälle. Denna vecka ska jag börja med ett för mig nytt projekt. Det handlar om att stödja utländska akademiker till jobb i Sverige. Det handlar om integration. Ett ganska svårt och kanske näst intill söndertjatat ord. Samtidigt handlar den mesta coachningen jag gör om att stödja individer att integrera delar av dem själva som de helst bara skulle vilja försvann. Min uppgift är att stödja dem att skapa förståelse för sidor av sig själva som de inte vill kännas vid. Endast genom att integrera alla delar av sig själva får de tillgång till sin fulla potential. Så är det för ett samhälle också. Kan vi inte integrera alla de olika delarna som utgör samhället går vi miste om en mängd möjligheter.

Vi behöver mer öppenhet, vi behöver omfamna och lära oss förstå budskapet i våra rädslor, vi behöver viljan till förändring och vi behöver förstå styrkan och glädjen som kan komma när vi bygger nya broar inom oss själva eller i samhället. Här är en film som Svenska Kyrkan visar varje gång Örebro har hemmamatch i SHL. [youtube height=”HEIGHT” width=”WIDTH”]https://www.youtube.com/watch?v=03lXfpUQAfo[/youtube] För mig känns den som ett bevis för att det går att tänka nytt, det går att bygga broar och oväntade grepp kan leda till mycket.

Publicerat den
Kategoriserat som Blogginlägg

av Gunilla Janmark

Den röda tråden i mitt liv handlar om kommunikation och en önskan om att förstå vad som driver människor och hur vi kan uppskatta och glädjas mer i det liv vi lever.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.