Rytmen – en grundläggande förmåga

Bland det första ett foster får uppleva är mammans hjärtslag. Från det att vi föds till dess att vi dör följer vår andning oss vart vi än går. Vi lever med dygnsrytmer, natt och dag och årstiderna avlöser varandra i en rytm fördelad på 365 dagar.

Dunk, dunk, dunk, dunk, hjärtat slår.
Dunk, dunk, dunk, dunk, hjärtat slår.

Rytmen finns med oss överallt och den är nödvändig för oss. Var och en av oss har vår egen rytm, men vi följer också olika gruppers rytm och rytmen i olika sammanhang. Att kunna följa gruppens rytm är nödvändigt för vår överlevnad.

Kan vi inte följa gruppens rytm riskerar vi att bli uteslutna ur gruppen och utan tillhörighet riskerar vi att dö eftersom gruppen är nödvändig för vår överlevnad. Att träna oss i att följa rytmer, att kunna anpassa oss till olika rytmer är grundläggande förmågor när vi vill leva våra liv. Ett sätt att träna är att delta i Biodanza. Kom och utforska dina rytmer och träna dig i att följa andras.

Publicerat den
Kategoriserat som Blogginlägg

av Gunilla Janmark

Den röda tråden i mitt liv handlar om kommunikation och en önskan om att förstå vad som driver människor och hur vi kan uppskatta och glädjas mer i det liv vi lever.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.