Tur, eller?

Kanske kan en så kallad "turpanda" ge oss lite tur, men ännu bättre är om jag kan formulera mina drömmar och sedan agera när möjligheten passerar.
Kanske kan en så kallad ”turpanda” ge oss lite tur, men ännu bättre är om jag kan formulera mina drömmar och sedan agera när möjligheten passerar.

Det är lätt att uppleva att vissa har mer tur än andra, men forskning visar att de som har så kallad tur har varit mer medvetna om vad de vill åstadkomma, vilket gör att de agerar snabbt när möjligheten passerar. De som inte vet vad de vill, kan passeras av samma möjligheter  utan att se dem. Det är det som avgör om vi upplever tur eller inte. Idag hörde jag en bra sammanfattning: ”Turen gynnar dem som är mentalt förberedda”. Tanken är spännande.

Detta sätt att tänka belyser vikten av visioner, vikten av mål och vikten av drömmar. Skapar vi inte bilder av vad vi vill åstadkomma, något som ligger utanför det vi har uppnått idag, så har vi svårt att uppnå det. Eller som någon sa. Har jag inte klart för mig vart jag vill komma så är det svårt att veta om eller när jag har kommit fram.

Publicerat den
Kategoriserat som Blogginlägg

av Gunilla Janmark

Den röda tråden i mitt liv handlar om kommunikation och en önskan om att förstå vad som driver människor och hur vi kan uppskatta och glädjas mer i det liv vi lever.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.