Vad är Biodanza?

Biodanza är gemenskap och tillhörighet för vissa.
Biodanza är gemenskap och tillhörighet för vissa.

Frågan återkommer gång på gång i mitt liv: ”Vad är Biodanza?” Jag ger olika svar varje gång och gång efter annan förstår jag hur luddigt jag uttrycker mig, hur svårt det är att göra Biodanza rättvisa, men hur kan ord förmedla mina upplevelser att vara människa?

Det enda rätta svaret är att man inte ska prata om Biodanza: det ska upplevas. Jag kan använda mina ord och samtidigt veta att Biodanza kommer att ha sin egen mening för var och en som deltar.

Biodanza är övningar och rörelser som utförs till musik i grupp, i syfte att ge gruppen en upplevelse av livet här och nu. Det syftar att stärka oss i vår förmåga att leva och glädjas i våra liv. Läs var Carolina Churbe, en av mina lärare, skriver på sin hemsida. Hon introducerade Biodanza i Sydafrika 1996 och har sett dess läkande effekter i ett samhälle i stort behov av integration, förståelse, kontakt och respekt.

Här kan du också se en vacker film om vad Biodanza har inneburit för Elsa David, en arkitekt i Portugal.[youtube height=”500″ width=”600″] https://www.youtube.com/watch?v=IUEe7U-nkQs[/youtube]

 

Blir du intresserad? Kom och pröva och se vad Biodanza innebär i ditt liv!

Publicerat den
Kategoriserat som Blogginlägg

av Gunilla Janmark

Den röda tråden i mitt liv handlar om kommunikation och en önskan om att förstå vad som driver människor och hur vi kan uppskatta och glädjas mer i det liv vi lever.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.