Våga drömma

Drömmar och fantasier är en förmåga vi människor har. Vi kan befinna oss på en plats, i en situation och samtidigt mentalt förflytta oss till en annan verklighet. Vi kan ta oss till en annan plats, där vi kan hämta näring, kraft och energi trots att vi inte skapat detta i vår fysiska verklighet ännu, är en styrka som vi kan träna oss i. Att regelbundet se till att hämta inspiration, glädje och styrka från en ideal situation kan ge oss ork att agera i nuet, trots att den platsen kanske är långt ifrån ideal i dagsläget. Fantasins kraft ska inte missbrukas – den ska inte få oss att skärma av eller låta oss bli passiva i dagsläget utan den ska ge näring till vår förflyttning.

Kajakhelg med Maggan 014
Att våga drömma och klara av att agera trots att vi ännu inte ser det vi vill uppnå leder till förändring och att drömmar kan infrias. Genom drömmarnas kraft kan livet bli magiskt.

Men vi har fortfarande vardagen kvar och den kan ibland vara mer utmanande än vi egentligen vill. Då gäller det att fortsätta agera och tro på riktningen. Göra rätt saker. Detta får mig att minnas när jag en dag för några år sedan satt i min kajak och skulle ta mig från ytterskärgården in mot fastlandet. Jag hade legat inregnad och nu var vädret fint – sämre väder var på väg in och jag behövde komma hem om två dagar. Jag behövde ta mig över en ganska lång sträcka med öppet vatten och denna morgon var det dimma.

Jag tog ut min kompasskurs, stämde av den några gånger och började sedan paddla. Jag såg ingenting runt mig. Jag tror att jag satt i nästan två timmar med mjölk omkring mig. Vattnet var kav lugnt och det är ganska jobbigt när det inte finns någon motvind att luta sig mot. Jag fick bara paddla på. Jag visste att jag inte korsade några leder, men jag hörde båtar ibland. Paddeltag, för paddeltag, meter för meter.

Så plötsligt klarnade det upp runt mig, jag såg öar omkring mig, och jag kunde snart konstatera att jag hamnat precis där jag skulle. Mitt mål hade materialiserat sig efter att det varit osynligt i nästan två timmar. Det var en overklig känsla, men en bra lektion i hur viktigt det är att hålla kvar en vision och arbeta mot målet trots att den inte alltid märks att vi förflyttar oss. Plötsligt kommer drömmarna att materialisera sig i våra liv och när det händer känns livet magiskt.

Publicerat den
Kategoriserat som Blogginlägg

av Gunilla Janmark

Den röda tråden i mitt liv handlar om kommunikation och en önskan om att förstå vad som driver människor och hur vi kan uppskatta och glädjas mer i det liv vi lever.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.