Vänd pusselbitarna!

Jag gillar metaforer och livspusslet är en metafor värd att utforska. Jag har gjort en hel workshop kring Livspusslet. När vi lägger pussel och har bestämt oss för vilket motiv vi vill skapa och hur många bitar vi vill att det ska ha är nästa steg att vi ska lägga ut pusselbitarna. Tömmer vi ut hela kartongen på en gång bör statistiskt sett hälften av bitarna vara upp och ner.

Pusselbit

Det här är ett viktigt moment när vi lägger pussel och när vi lever våra liv. Vi måste vända bitarna åt rätt håll innan vi kan få ihop pusslet. Ingen skulle försöka lägga pussel med några bitar vända åt fel håll, eller hur? Men många av oss lever våra liv fokuserade på vad vi inte vill ha i livet, snarare än vad vi vill ha.

Det kan vara relationer vi är missbelåtna med, eller våra jobb. Kanske är inte barnen som vi vill att de ska vara, men i stället för att lägga fokus på hur jag vill att situationen ska vara, pratar jag om hur den är när den inte är som jag vill att den ska vara. Då kommer inget att förändra sig. Pusslet blir omöjligt att få ihop. Nej, se till att vända på pusselbitarna redan i början. Lägg fokus på hur du vill att livet ska vara, snarare än hur du inte vill att det ska vara. Då kommer det att utvecklas i den riktning du vill.

av Gunilla Janmark

Den röda tråden i mitt liv handlar om kommunikation och en önskan om att förstå vad som driver människor och hur vi kan uppskatta och glädjas mer i det liv vi lever.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.